IJsclub "Nooitgedacht" Zalk

Berichten

Schaatsen naar Dronten 2020

De vorst liet ons deze winter opnieuw in de steek daarom kon er alleen op kunstijs worden geschaatst. Op woensdagmiddag 19 februari 2020 gingen we opnieuw met de bus naar Dronten om te schaatsen. Er waren 53 liefhebbers waardoor we weer een bus vol hadden. Wij hopen natuurlijk dat we volgend jaar eens in Zalk de schaatsen kunnen onderbinden.

Dronten20 (98K)

In Memoriam erelid B Hoksbergen.

Op 17 december 2019 overleed na een periode van ziek zijn ons oud voorzitter/bestuurslid en erelid de heer B. Hoksbergen, een man die als bestuurslid mensen goed wist te laten samenwerken. Daarnaast was voorzitter van de Combinatie IJsclubs Kampen e.o.. Zijn gezondheid liet hem helaas de laatste jaren in de steek. Wij wensen zijn naaste familie veel sterkte nu en in de toekomst.

Schaatsen naar Dronten 2019 + 25 jaar bestuurslid

Koning Winter liet ons ook dit jaar weer in de steek daarom organiseerden we weer een middagje schaatsen naar Dronten. Onder mooie lenteweer gingen we op zaterdag 23 februari gingen we met een bus vol naar de ijsbaan. Het werd een gezellig middagje vol schaatsplezier voor jong en oud.

Schaatsmiddag in Leisure in Dronten op 2 maart. fotoalbum

Dronten19 (158K)

Na terugkomst van middagje schaatsen in Dronten werden Wim Barneveld en Rene van Egteren bedankt voor hun 25 jaar inzet als bestuurslid. Ze kregen een schaatsspeldje en een bosje bloemen na de lovende woorden van de voorzitter. Wij hopen dat ze nog vele jaren zich kunnen inzetten als bestuurslid.

Foto's 25 jaar bestuurslid. fotoalbum

WimRene (50K)

Schaatsen naar Dronten 2018

De winter is nu uit het land helaas werd weer niks met onze ijsbaan. Dank zij de harde wind een groot windwak terwijl veel ijsbanen open zijn. Als je dan op zaterdagmiddag even in de buurt rond gaat kijken blijkt dat veel ijsbanen half of nog meer zijn afgezet met rood/witte linten om de gaten af te bakenen dus het is bijna nergens super. Blij dat we afgelopen woensdagmiddag naar Leisure World Dronten zijn geweest.

foto18 (102K)

Schaatsen naar Dronten 2017

Schaatsmiddag in Leisure in Dronten op 22 februari. Het was weer een geslaagde middag schaatsen. We gingen weer met twee bussen met meer dan 80 personen naar Dronten. Er werd behoorlijk door geschaats, sommigen reden flink wat rondjes rond. Een ander oefende er flink op los al dan niet achter een rek met hulp van ouders. De tijd vloog voorbij waarna de meesten met een voldaan en moe gevoel terug naar Zalk werd gegaan. Foto's in fotoalbum

foto1 (114K)

Schaatsen naar Dronten 2016

De echte winter liet ons dit seizoen in de steek waardoor we niet op onze eigen ijsbaan konden schaatsen Daarom organiseerden we weer een middag schaatsen naar Dronten. De opgave was weer goed met ruim 80 personen waardoor we weer 2 bussen moesten laten komen. We konden terug zien op een geslaagde middag.

<img

(klik op foto voor meer foto's van: de schaatsmiddag naar Dronten)

In Memoriam erelid B Ruitenberg

Op 5 juli 2015 overleed op 79 jaar onverwachts ons oud bestuurslid en erelid de heer B. Ruitenberg, een man die na zijn actieve bestuursfunctie nog altijd met de vereniging mee leefde en ook ondanks zijn leeftijd tijdens wedstrijden vaak op de ijsbaan was. Wij wensen zijn naaste familie veel sterkte nu en in de toekomst.

Schaatsmiddag 2015/ 25 jaar bestuursleden.

Onze schaatsmiddag op de kunstijsbaan Leisure World in Dronten is weer voorbij, het was denk ik weer een geslaagd evenement met als klap op de vuurpijl de huldiging van 2 bestuursleden i.v.m. hun 25 jarige bestuursfunctie. De heren J.W. Ruitenberg en W.Schrooten kregen een zilveren schaatsspeld opgespeld en een bos bloemen uitgereikt in het bijzijn van veel leden.

<img alt=

(klik op foto voor meer foto's van: de schaatsmiddag naar Dronten)

<img alt=

(klik op foto voor meer foto's van: 25 jaar bestuurslid Wim Schrooten en Jan Wim Ruitenberg)

Schaatsmiddag/Henk van Egteren 25 jaar bestuurslid.

Na vijf jaar echte winters met natuurijs, was deze winter veel te warm voor natuurijs. Zo bleef onze ijsbaan net als alle andere natuurijsbanen in Nederland gesloten. Zo besloten we weer een schaatsmiddag te organiseren naar de kunstijsbaanin Dronten Leisure met de bus op woensdag 26 februari. De opgave was zo groot (96 personen) dat wij met 2 bussen moesten huren, kortom een geslaagde middag schaatsen. Vlak voor vertrek vanuit Zalk naar Dronten werd Henk van Egeteren in het zonnetje gezet. Als kleine blijk van waardering voor 25 jaar bestuurslid en het vele werk dat hij voor onze ijsclub verrichtte kreeg hij een schaatsspeldje opgespeld en een boeket bloemen met een lovende woorden van de voorzitter.

Dronten (85K)

(klik op foto voor meer foto's van: de schaatsmiddag naar Dronten)

Henk (60K)

(klik op foto voor meer foto's van: 25 jaar bestuurslid Henk van Egteren)

Uitleg ledenwedstrijd.

Tijdens de laatste ledenwedstrijd waren er veel vragen over de wedstrijden. Op onze ledenvergadering kwam een aantal jaren de vraag van leden/rijders om een afvalronde toe te voegen aan de wedstrijd. Wij als bestuur hebben na een paar jaar hierin toegestemd. Na de eerste ronde gaan de verliezers een verliezersronde de strijd met elkaar aan, de winnaars gaan verder. Hierna wordt er opnieuw geloot en gaat nu de wedstrijd voort op de normale manier. Voordelen: alle rijders schaatsen minstens twee rondes, in de eerste ronde verlies je nooit alle sterksten, de wedstrijd duurt langer.

Jaap_2_001 (71K)

Nieuwe keet

Zomer 2010 heeft het bestuur een nieuwe keet gekocht voor de ijsclub. Onze vorige oude grote stacaravan werd verkocht. En een gebruikte kantoorunit werd aangeschaft. Henk van Egteren en Wim Barneveld maakten aan de achterkant van de unit een as met wielen en aan de voorkant een trekboom waardoor deze keet weer verrijdbaar is. Ook aan de binnenkant werd hij opgeknapt en aangepast. Wij hopen nu weer een mooi aantal jaren vooruit te kunnen.We hebben na lang zoeken en vragen een plek gevonden bij loon- en grondverzetbedrijf Gebr. Westra. aan de Lagelandweg in Zalk. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Keet (132K)

(klik op foto voor meer foto's)

Erelid

Op 15 febrauri 2010 tijdens de ledenwedstrijd werd voorzitter Bennie Hoksbergen benoemt tot erelid en gehuldigd met een schaatsspeldje. Hij stopt na 25 jaar als bestuurslid bij de volgende ledenvergadering. Van de 25 jaar meer dan 20 jaar als voorzitter. Daarnaast was hij jarenlang afgevaardigde van Zalk voor de combinatie van ijsclubs in de regio, waar hij ook diverse jaren de voorzittershamer hanteerde. Bennie Hoksbergen heeft in de vele jaren veel goed werk heeft verricht voor Ijsclub Nooitgedacht uit Zalk waarvoor een blijk van waardering op zijn plaats is.

Hoksbergen (23K)

(klik op foto voor meer foto's)

© www.mijn-eigen-website.nl (design)